Hej!

Även denna vecka har präglats av att försöka gnugga in klockan så gott det går. Det börjar släppa för de flesta men fem i/över halv är bra om ni tragglar vidare med hemma!
bilden har vi skapat popkonst! Vi tittade på några av Andy Warhols verk och gjorde sen egen popkonst med hjälp av våra händer. Här är resultatet!


I SO:n har vi nu kommit till järnåldern. Vi har lärt oss lite om hur man framställde järn av myrmalm. Vi kom då att prata om talesättet ”Att smida medan järnet är varmt”. Detta förstod vi var extremt viktigt. Blev järnet kallt gick det inte att smida några verktyg eller vapen. Vi översatte talesättet till vår vardag och då blev det: Att passa på att be mamma och pappa om saker medan de är på gott humör!!!



Vi lärde oss också att man på järnåldern började med skriftspråk och ristade in det på stenar.

NO – Sinnena. I dag testade vi vårt doft och smaksinne. Barnen fick blunda och lukta på curry, kanel, oregano och spiskummin. Sedan fick de blunda, hålla för näsan och gapa. Lite läskigt att göra så men de var modiga. Jag stoppade in en bit av en grönsak i munnen på dem. När de höll för näsan kände de inte smaken och trodde det var paprika, morot eller något sorts kex. Sen fick de släppa näsan och kände då direkt vad det var: gurka! Sen gjorde vi samma sak men den här gången fick de en geleråtta (det är ju fredag)!


Övrig info:

Skolavslutning, fredag 15/6 kl: 10:00 i Normlösa kyrka.

Skolstart, tisdag 21/8 kl: 08:00.

Från och med nu får åk 3-5 som åker buss 14.40 ta eget ansvar att komma med bussen. Det finns vuxna kvar på skolan som finns till hands om det behövs men ingen kommer stå som bussvakt. Tisdagar åker även åk 2 sen buss, då finns en vuxen med.

 

Just nu diskuteras mycket regler på skolan och bland annat pinnar. Det råder totalförbud mot pinnar just nu på grund av att det har lekts med dessa på ett sätt som inte har varit okej. Vi kommer att jobba med eleverna kring detta och diskutera fram hur man kan leka med dem på ett bättre sätt samt hur viktigt det är att man respekterar regler för att sedan kunna diskutera fram en kompromiss. Respekteras inte dessa regler kommer pinnförbudet bestå.

Vi pratar även en hel del om språkbruk och attityder till varandra just nu.

 

Riktlinjer för mobiler:

 
Vissa behöver telefoner då de åker buss hem, vissa har med sig som ett hjälpmedel under skoldagar. Men telefonerna ska inte användas på raster eller under fritidstid.

- Youtube är totalförbud för elever, bara vi lärare i undervisningssyfte.

- Det är upp till vårdnadshavare vad de tycker att man behöver till mellis på fm så länge det inte innehåller socker.

Nästa vecka, 18:

Mån: Valborgsmässoafton.

Tis: Lov – 1 maj.

Ons: Biblan (Elev från Vifolka, år 8, kommer att göra sin PRAO i vår klass under vecka 18 och 19. Herman Lind).

Tors – Vikingatiden.

Fre –Läsläxan förhörs plus matteläxa, rep tabeller 3 och 4 lämnas in.
Trevlig helg!
Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

 

 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen