Hej i vårsolen!

Denna vecka har vi startat ett nytt tema i SO:n, Forntiden. Vi har läst texter, sett bilder och några filmer om den senaste istiden och sedan stenåldern  som började när isen smält. Vi kommer sedan att lära oss lite om bronsåldern  och järnåldern (med vikingatiden).


Innan sommaren kommer vi även lite enkelt gå igenom de fem världsreligionerna.

I matten  har vi repeterat uppställning, avrundning och uppdelning av tal, inför diagnosen (kap 7 i matteboken) som vi gjorde i torsdags. I dag gjorde vi ett mattetest från Skolverket.

Svenska - I dag förhörde jag första läsläxan som barnen valt själva (både bok och text de önskade läsa upp). För en del passade detta sätt bra. Boken var på rätt nivå och de hade valt ett lagom stycke att träna på. En del kommer att behöva mer styrning från mig i sitt val av bok och hur mycket som är rimligt att läsa hemma. I läsloggen står vad vi kommit överens om till nästa fredag.

Bild - barnen har med hjälp av flaskfärg och tops, gjort en varsin färgsprakande prickmålning.



Vi har gjort det sista uppdraget i NTA. Då testade vi att hälla 5 olika vätskor i vatten. Först gjorde vi en förutsägelse om vad vi trodde skulle hända när vätskan hälldes i vattnet. Vi testade: lim, grönt schampo, rött schampo, matolja, sirap och flaskfärg.
Det finns en del kläder, hjälmar och skridskor kvar att ta hem. Barnen har tittat på det i dag och plockat med sig lite men det ligger fortfarande kvar en del.


Nästa vecka, v 16:

Mån: idrott och musik.

Tis: lång dag med engelska och bild.

Ons: biblan

Fre: läsläxan förhörs och matteläxan, 4:ans gångetabell lämnas in.

Tider för vårens utvecklingssamtal kommer under nästa vecka!

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen