Hej i värmen!

Den här veckan har vi jobbat mycket med läsförståelse. Dels i boken ”Kråkan” och dels i texter om våren, årstider och om olika väder.

Vi har övat liknelser. ”Stark som en björn, flitig som en myra, sova som en stock, lika som bär, klok som en bok" osv. Prata gärna om liknelser hemma och dela med er av era favoriter. Även ordspråk är intressant att klura på. I vad grundar sig ordspråket och stämmer de?
bilden har vi målat sommarblommor.



I matten har vi tränat på uppställningar i addition och subtraktion, både med och utan växling. Det går bra och det verkar som de flesta hänger med på hur det funkar.


I dag, fredag har vi fått hålla på med programmering, vilket jag helt missat att vi skulle göra, därför skrev jag inget om det förra veckan.

Emelia från biblioteket i Mantorp kom på besök och hade med sig Blue-Bots som barnen fick programmera att gå på rim, på en bondgård och de var på semester i en storstad. Barnen var duktiga och hade lätt för att förstå hur man tänker kring att programmera in något. Sedan får man direkt se resultatet, om Blue-Boten går som man ville.


Vi har även programmerat varandra. Vi har dunsat in i väggar och skåp, det blev alltså en bugg och vi har skrattat massor! Vi har fått använda nya komandon och lära oss att vara supertydliga med vad vi vill att personen ska göra och vart den ska gå.
Jag bifogar i mailet med denna länk, en lapp om skolresan igen plus ett sommarbrev från rektor med info om bland annat skolavslutningen..


Nästa vecka, v 22:

Mån – idrott och musik med 1-2.

Tis – Skolresa till gamla Linköping för teater, lunch och lek i Valla. Vi påminner om att barnen får med sig en vattenflaska, en keps och det är bra om barnen är insmorda när de kommer på morgonen om det är fint väder. Skolan slutar som vanligt för oss på tisdagar, kl 14:30.

Ons – Vi åker till Mantorp och gör ett besök på biblioteket där. Vi träffar Emelia som kommer att ha lite bokprat. Vi är tillbaks till lunch.

Tors –Religion.

Fredag – Läsläxan förhörs, tabell 8 lämnas in.

Trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen