Hej!

Nu har vi precis avslutat veckan med att jag lyssnat när de läste upp sin läsläxa. Jag tycker mig höra förbättringar redan sedan vi börjat med 15 minuter om dagen. Hur går det där hemma? Får ni till det? Tänker att vi kör hårt med detta november ut. Ni får hem en ny kalender nästa vecka.
Efter läxan fick de röra på sig till gamla discodängor med ”Just dance”. De lär sig dansa väldigt fort och det är härligt att se dem pigga och glada!
På musiken på måndag kommer vi att gå igenom olika musikgenres. Vilka de är och vilka typiska låtar som hör genren till. Sen går vi igenom dem, en varje vecka.

I svenskan jobbar vi vidare med läsförståelsen. De har läst annonser där man ska klura ut vad som är till salu. Sedan fick de skriva egna som jag skulle gissa på! Vi har vi övat på stavning, e eller ä och även rim.

I torsdags var det dags för diagnos och den handlade om subtraktion i talområdet 20-100, ordningstal, geometriska objekt och sträcka.

I So:n har vi lärt oss lite om FN och om barnkonventionen, att det finns en ”lagbok” full med saker som är bra för barn. Vi har fått veta att barn har massor av rättigheter. Självklara för oss kanske, men inte för barn i alla länder…

Lisa har ordnat så att alla elever ska få möjlighet att gå till ett stall i närheten och jobba med hästar. Alla får gå två tillfällen kl 8-11. Då är det stalltjänst första dagen (det finns sysslor som ska göras ute också) och avslutas med körning andra dagen. Vi har delat upp det så att nästa vecka (43) torsdag och fredag, går Johanna med 1:orna och 4 st från vår klass. De elever som ska gå redan nästa vecka skickar jag ut separat info till i dag. Resten av vår klass går vecka 46. 
Agneta och Penti i stallet rekommenderar att barnen har överdragskläder och gummistövlar på. Och en mössa de kan ta på sig när de kommer dit och ta av sig när de går därifrån. Dessa besök blev precis bekräftade därför vet barnen inget om det än men ni får gärna berätta, så pratar vi om det på måndag.

Vår resurs Jocke kommer tillbaka på måndag efter sin föräldraledighet. Han kommer då att vara i vår klass. Oscar, som varit hos oss har ett nytt uppdrag i 3:an här på skolan. Detta betyder att jag tar över idrotten igen från och med måndag.

Måndag – idrott, inne med Helena.

Tisdag – FN-dagen, gemensam samling i gympahallen kl 8:30.

Onsdag – biblan

Torsdag – stallet för 4 elever, kl 8-11.

Fredag – stallet för 4 elever, kl 8-11.

Läsläxan förhörs, Diamantjakten, kapitel 9.

Trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Oscar!

 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen