Hej!


Denna vecka har vi i svenskan fortsatt övat verb på olika sätt. Vi började även skriva en faktatext om giraffen. De fick läsa en text och sedan stryka under det som de själva fann intressant. Det är självklart svårt att sålla i all fakta men nu har de prövat det. Inför nästa djur väljer jag ut vad de ska skriva, sen får de fylla på med mer om de vill.


I dag, fredag gjorde vi stavningstestet för år 2. Förra läsåret var det 25 st ord, nu var det samma ord igen plus 10 st till.


I matten har vi repeterat en del av det vi redan gjort. Klockan är aktuell igen och kommer på nästa diagnos som vi har på tisdag i nästa vecka.


I engelskan har vi sjungit några engelska sånger och prövat på att säga orden för de olika rummen i ett hus/lägenhet och vad som finns i rummen. De ville gärna att jag skulle säga deras och föräldrarnas namn på engelska. Och vi skrattade gott! Det lät ganska coolt, roligt och annorlunda. Vi hann också repetera lite olika djur.


I tekniken fick vi reda på nyttan med uppfinningen visselpipan. Barnen kom på många yrken där det är bra att använda sig av en visselpipa. Vi lärde oss att visselpipor på tåg och båtar drivs av luft och ånga.


Veckans bilduppgift var att med vattenfärger skapa en skymning utan alltför skarpa kontraster. Och sedan måla dit två träd med några ensliga grenar och ett gammalt staket. De var skeptiska till en början men se så vackert det blev!!!


Några i klassen har i veckan konstruerat en mur av löv ute på skolgården. Den var (nu förstörd av kommunens lövblås) otroligt kompakt och stadig trots att de endast använt sig av löv, lager på lager. Mycket imponerande konstruktion!






Nästa vecka, vecka 46:  De första utvecklingssamtalen drar i gång.


Måndag: Idrott och musik (genre: rock/hårdrock).
Tisdag: Diagnos i matte.
Onsdag: 8st elever till stallet kl 8-11 (resterande 4 st som redan varit i stallet är hos Johanna med F-1).
Torsdag: Internationella läsdagen. Temadag i tvärgrupper på fm.
Fredag: 8 st elever till stallet kl 8-11. Läsläxan förhörs, kapitel 11 i Diamantjakten.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen