Hej!

Denna vecka har vi i svenskan lyssnat på några berättelser av H.C Andersen.  Lyssnat, för att sedan försöka återberätta sagan. Nästa vecka börjar vi titta lite på hur man skriver berättelser, med en början, en mitt och ett slut.

Varje morgon efter den tysta läsningen får barnen möjlighet att läsa ett stycke högt ur sin bok för de andra. Vill de, kan de gå fram och öva på att stå framför klassen och läsa. En del vill, andra lyssnar och laddar mod tills nästa dag. Jag har även sagt till dem att om de läser något spännande eller intressant hemma, på mjölkpaketet, i tidningen eller annan litteratur – så ta gärna med texten till skolan och dela det med oss.

Vi har repeterat och försöker gnugga in vad ett substantiv är. Det blir lättare när man jämför med vad ett verb är! Verben hoppas jag sitter! Men vi återkommer ofta till det. Tre ordklasser lägger vi fokus på detta läsår, verb, substantiv och adjektiv.

I matten denna vecka har barnen jobbat med lite olika saker, beroende på vad de behöver öva på just nu. Några sitter med datorn och övar klockan på Skolplus, andra kör ”grodhopp”. En del räknar addition i uppställning och vissa kör multiplikationstabellen.

Nästa vecka går vi vidare med kap 5 i matteboken: subtraktion i talområdet 0-20, med tiotalsövergång.

tekniken ska vi vidare bekanta oss lite med några olika uppfinnare. Nu har vi lärt oss lite om Alfred Nobel. Fråga gärna om de minns vad han uppfann!

No – skriver vi faktatexter om djur, leoparden.


Nästa vecka, v.48

Mån – Idrott och musik (sång och instrument).

Tis –  Lång dag med bild och slutar 14:30.

Ons – Biblan med Johanna (Helena ska öva F-1 i luciatåg).

Tors – Vi börjar i So:n med trafik och serien ”Gatsmart”.

Fre – Läsläxa kapitel 13 förhörs.

Trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen