Hej!

Förra veckan prövade vi på att spela innebandy på idrotten. Övade på att dribbla, passa och skjuta på mål. Vi avslutade med en liten match. I dag körde vi fotbollsträning med samma upplägg. De är duktiga på att hålla sina positioner när de spelar match!

Vi har jobbat med ”Lilla skriv och lär (SV/NO) där barnen får öva välskrivning och samtidigt lära sig om ett djur. Alla behöver öva på och förbättra sin handstil. Vi har pratat om att en text måste vara läslig.

Vi har också jobbat med adjektiv.

I tekniken lärde vi oss lite om forskaren och astronomen, Anders Celsius som är mest känd för den 100 gradiga Celsius skalan. Nu har vi även med temperaturen när vi går igenom dagen. Fråga gärna barnen om vid vilken temperatur vattnet fryser och vid vilken temperatur vattnet kokar (fryspunkt och kokpunkt).

Nu är det inte lika rörigt i kapprummet. I morgon, tisdag kommer förmodligen golvet läggas klart och de ska även jobba på med vår toalett. Efter jullovet har vi förhoppningsvis en nytt fräscht kapprum och toalett. Barnen har varit otroligt tålmodiga och förstående under renoveringen som plötsligt bara hände! 



Sista dagen på terminen är torsdag den 21/12. Det är en vanlig skoldag förutom att eleverna och personalen går till kyrkan på morgonen kl 8:00 och har en liten avslutning tillsammans. Sedan pysslar vi lite i klassrummen, städar och rensar inför vårterminen. Skolbussarna går hem lite tidigare.

Från Normlösa: Tur 7887. Riktning Hjälmestad-Torpa Västergård, går kl 12:30.

Från Normlösa: Tur 7886. Riktning Alnäs-Skeppsås- Melstad Annelund, går kl 12:55.

Från Normlösa: Tur 7891. Riktning Träda Melstad-Narveryd, går kl 12:55.

Läsläxan, kapitel 16 i Diamantjakten är till fredagen den 12/1-18.
Må gott!
Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen