Hej!                              Fredag 1/12-17

I dag har vi varit i kyrkan på morgonen (blev blixtinbjudna) och haft adventssamling. Det var mysigt att få lite julstämning, sjunga några psalmer och tända det första ljuset. Prästen talade om önskelistor inför jul. Att man kan önska sig mer än bara saker. Hon önskade att hela familjen fick vara frisk och samlad på julaftonskvällen och att hon skulle få sova ut några morgnar på jullovet. Det väckte tankar hos barnen..

Varje skoldag fram till jul kommer vi använda oss av en digital julkalender från Majema. I den får man i varje lucka lära sig något allmänbildande!

I svenskan har de nu börjat skriva egna berättelser. Först gick vi igenom hur en berättelse är uppbyggd sedan hur man kan planera sin berättelse genom att fundera innan på vem den ska handla om, vad som ska hända och hur den ska sluta. Vi har sett på korta filmer om olika författare som berättar hur de gör för att få inspiration och idéer.

Bilduppgiften denna vecka var att rita av en klassisk fruktskål. När man var nöjd skulle man…..knyckla ihop den till en liten boll och sedan veckla ut den. Det gav bilden en skrynklig och annorlunda stil.

I tekniken har vi pratat om uppfinnare och grundaren till den svenska polkagrisen, Amalia Eriksson. De var nyfikna på receptet men jag rekommenderade inte att pröva baka polkagrisar hemma… Däremot är de säkert sugna på en utflykt till Gränna!

Beskrivning: Bildresultat för bilder polkagrisar

Resultatet från skolinspektionen har kommit.

Sammanfattningsvis tyckte de att vi hade en mycket välfungerande skola och vi fick inga nedslag/anmärkningar!!!

Nästa vecka, v.49:

Måndag - idrott, musik (genre dansbandsmusik).

Onsdag - biblan med Johanna.

Fredag – Nobelmiddag! (lunch i matsalen) Då vill många barn enligt tradition gärna komma till skolan i finkläder alt ta med sig och byta om. Vi går till matsalen redan kl 10:15 då priser i olika ämnen delas ut klassvis för ett speciellt ämne klassen jobbat mycket med. Vi har nyss börjat med att skriva berättelser, så dessa blir vårt bidrag.

Sedan kommer vi i personalen att servera eleverna maten vid bordet och det blir glass till efterrätt!

Läsläxan förhörs, kapitel 14 i Diamantjakten.

Framåt: Sista dagen på terminen är torsdag den 21/12. Det är en vanlig skoldag förutom att eleverna och personalen går till kyrkan på morgonen kl 8:00 och har en liten avslutning tillsammans. Sedan pysslar i klassrummen, städar och rensar lite. Skolbussarna går



förmodligen hem kl 12:30 denna dag men jag återkommer när vi fått det bekräftat.

Vi önskar er en trevlig helg och första advent!

//Helena, Maria och Jocke

 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen