Hej!

Denna vecka började i full fart med basket på idrotten med 1-2. Sen var det musik där vi hade en musikquizz. De fick höra olika låtar vilka de skulle koppla till rätt genre. De kommer ihåg massor av det vi gått igenom och lyssnat på innan gällande olika musikgenres. Vi var dock inte riktigt överens vad som var rock och vad som var hårdrock. Både barnen och Jocke tyckte det skulle vara tvärtom! Gränsen är hårfin. Kul att höra barnen argumentera för sin sak!

I tisdags blev det en spontan utedag för att få njuta isen och snön. Det blev en härlig förmiddag med många tappra barn som hade kul på isen.



Dagen efter töade det mesta bort..


På bilden fick de skapa en varsin ”snöälskare”. En snögubbe med morotsnäsan upp mot skyn i snöfall. De klippte, klistrade och målade med fingrarna.


I torsdags började vi med NTA ”Fast eller flytande”. Barnen har två och två undersökt egenskaper hos 20 fasta föremål. Sorterat och grupperat på olika sätt. Nästa vecka ska vi testa vilka av dessa föremål som flyter och vilka som sjunker...



I dag har vi på NO:n lärt oss lite om kiss. Var kisset görs och varför det är viktigt att kissa. Med en jättestor njurmodell visar Eva varför vi oftast inte kissar på oss på nätterna, och att kiss är det som blir över när njurarna har renat vårt blod.
Info om pingis:


Nästa vecka, 5:

Måndag: idrott och musik med 1-2.

Tisdag: Lång dag med engelska och bild.

Onsdag: Biblan

Torsdag: NTA

Fredag: Läsläxan förhörs, kap 19 i ”Diamantjakten”

Påminner återigen om extra strumpor och byxor i ryggsäcken i fall de blir blöta under rasterna.

Torkskåpet är på gång under nästa vecka och alla inblandade beklagar dröjsmålet.

Må gott och ha en trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen