Hej och välkomna tillbaka till en ny termin!

Barnen verkar vara utvilade och fulla av energi!

Vi har i svenskan fått lite nytt läromedel. I läsförståelse har vi nu Paron och vi har även fått ”Spindelböcker” att jobba i. Det är också läsförståelse men med ett lite annat upplägg än i Paron.

NO – vi har startat upp ett nytt arbetsområde: människokroppen. I dag använde vi oss av en modell där vi kunde se och ta på olika organ inne i kroppen. Vi ser även Eva Funcks program om ” Maskinen kroppen”. Vi kommer inte att gå så djupt in i varje del utan satsar mer på att känna till hur kroppen fungerar och ser ut inuti.

I matten har vi även fått fortsättningsboken, Prima 2B. Begrepp de kommer bli introducerade för under vårterminen är: multiplikation och division!

Vi har pratat om och sett bilder på hur barn i andra länder tar sig till skolan. Med syftet att få kläm på hur det ser ut i andra delar av världen, hur andra barn har det, för att kunna reflektera hur vi själva har det.

I skolan har vi fått tillgång till enskilda konton på ”Bingel” från Sanoma utbildning. Bingel är en tjänst som erbjuder läromedel i olika ämnen. Alla barn får ett inlogg och kan sedan jobba hemma med svenska, matte och engelska. De flesta har provat på det här i skolan och intresset att jobba med detta hemma finns. Hör av er till mig för att få inloggningsuppgifter!

Nästa vecka:

Måndag – idrott, musik.

Tisdag – skoldag till kl:14:30.

Onsdag – Biblan.

Fredag – Läsläxan förhörs, ”Diamantjakten” kap 17.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke.

 

 








Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen