Hej!

Den här veckan har vi haft otur med mycket sjukdom och vab bland personalen. I tisdags var både jag, Maria och Johanna borta vilket medförde lite ändringar i planeringen. Jocke och Oscar hoppade in och tog klassen. Johanna kunde dock komma hit på eftermiddagen och hade bilden hos oss. Denna vecka fick barnen testa på att rita ett porträtt av en klasskamrat. Det var viktigt att studera kompisen noga och sedan skissa försiktigt. De pratade innan om att vi ser olika ut och att vi gör denna uppgift utan att värdera. De ritade noggrant och det blev väldigt bra resultat!


NO - Denna vecka har vi lärt oss lite om skelettet. Vad skelettet har för uppgift, hur vi får ett starkare skelett och hur många ben vi har i kroppen


NTA - Vi testade vilka av våra 20 föremål som flöt och vilka som sjönk. Några gjorde både och… Lite beroende på… Fråga gärna och be dem förklara!


Vi fortsätter att titta på ”Ugglan och kompisproblemet” och ”Vara vänner”. På så sätt kan vi diskutera det som händer i barnens vardag. De får med hjälp av filmerna en ny förståelse för hur det känns att bland annat vara utanför och retad/att retas och hur man kan göra på ett annat sätt.


Nästa vecka:

Mån - Idrott och musik med 1-2.

Tis - Lång dag med bild och klassrumsbesök av rektor.

Ons - Biblan.

Tors - NTA - vilka av de 20 föremålen är magnetiska?

Fre - Läsläxan förhörs, kap 20 i Diamantjakten.


Trevlig Helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen