Hej!
Denna vecka har vi haft kalla temperaturer men mycket lek i snön och även skridskoåkning. Då är det skönt med ett nytt torkskåp som gör kläderna torra och varma tills nästa rast!
idrotten har barnen fått skriva på varsin lapp vad de önskar göra och vad det tycker är roligt. Varje gång drar vi nu en ny lapp efter uppvärmingen. På det sättet får barnen vara med och påverka sin idrottslektion. De hjälps åt att förklara regler och plocka fram det material som behövs för aktiviteten.
musiken har vi gått igenom några svenska artister. Först ut var ABBA och förra veckan fick vi se och höra Carola.
Vi har haft rektor Sara på klassrumsbesök. Just då hade vi engelska följt av Bingel i par. Barnen tyckte det var roligt att få hjälp av rektorn!
I går hade vi en diagnos i matten. Den handlade om att kunna sätta ut hörn, sidor och kanter på vissa geometriska objekt. Även addition i talområdet 0-100 med tiotalsövergång.
I bilden denna vecka jobbade vi med att använda penseln på olika sätt. Att med vattenfärger skapa olika avtryck. Då passade det bra att göra en påfågel. Vi lärde oss lite om påfågeln först och tittade på bilder. Se konstverken nedan!










I dag på NO:n har vi lärt oss lite om blodet och vad blodet har för funktion i vår kropp. Fråga gärna om de minns vad blodet består av? Hur många liter blod finns i en vuxen människa?
Förra veckan bifogades inga bilder.. Nu kommer det massor. Nedan är förra veckans porträtt där barnen ritade av varandra.









Nästa vecka: v 7
Mån – idrott och musik.
Tis – Lång dag till 14:30 med engelska och bild.
Ons – Biblan.
Tors – NTA – fast eller flytande.
Fredag – Läsläxa, kap 21 i Diamantjakten förhörs.
Plus popcorn och film som belöning för att de sköter sig fint i matsalen och för att fira av en klasskamrat som byter skola efter sportlovet.
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen