Hej!

Den här veckan har vi jobbat lite blandat med NO. Lärt oss lite om hur mumier, mat och svamp kan torkas och bevaras på bästa sätt. Konserveringstekniker helt enkelt.

Vi har också tittat på några djur (skräddaren och jesusödlan) som kan gå på vatten och hur det är möjligt. Ytspänning har vi redan sett exempel på i NTA:n då vissa saker både flyter och sjunker beroende på om ytspänningen bryts eller inte. Nu fick vi även veta att vattnet består av molekyler som vill hålla ihop vattnet.

Till sist har vi tagit reda på om vi skulle kunna leva på en annan planet och i sådant fall vilken. Fråga gärna barnen om det! De gjorde sedan ett grupparbete (4-5 st i varje grupp) där de med hjälp av den fakta de fått skulle göra en liten pjäs/redovisning.

I dag reflekterade vi över vad samarbete är.  Kommentarerna löd: ”Det är att slå huvudena ihop och tänka”, ” Det är att värma upp hjärnan”, ” Att hjälpa varandra göra idéer bättre och bättre”

I tisdags var vi i matsalen och lyssnade på Johanna Davidsson. Vi blev fascinerade och inspirerade av hennes senaste äventyr då hon skidade in till sydpollen ensam, på 38 dagar. Väl framme stannade hon i baslägret i 5 dagar. Åt riktig mat och fick äntligen ta en dusch. Sen väntade turen tillbaks. Men denna gång tog det bara 12 dagar då hon hade medvind och kunde kaita (?!)


Nästa vecka: vecka 12

Mån – idrott, musik med 1-2

Tis – engelska och bild.

Ons – studiedag, skolan stängd, fritids öppet.

Tors – Helena ledig, Johanna har klassen, 1-2.

Fre – Helena ledig, Johanna har klassen, 1-2. Läsläxa kap 25 (sista) i Diamantjakten. Plus matte, tabell 10.

 

Trevlig helg!

Hälsningar Helena, Maria och Jocke

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen