Hej i kylan!                              Normlösa 2/3-18

Otroligt kalla dagar har det varit och därför har vi haft rast inne att välja på i veckan.

Då Johanna vabbat nästan hela veckan har vi varit tillsammans med F-1 (tisdagen) och 1:orna har varit hos oss. Eftersom F-1 i SO:n jobbar med olika yrken, hade Johanna bokat in en förälder som i egenskap av polis kom och berättade om sitt yrke. Det var både roligt och spännande och barnen ställde många bra frågor.

I onsdags var vi till Mantorp och Vifolka och såg teaterföreställningen ”Uppdrag Nelly Rapp”.

Fem vänner får ett uppdrag. De ska framföra ”Trollkarlens bok” som teaterföreställning! Ska de klara det? Och vem ska spela monsteragenten Nelly Rapp?

Detta är en pjäs där historien sammanvävs med berättelsen i Martin Widmarks ”Trollkarlens bok”. Här har de fem strategierna för läsförståelse i ”En läsande klass” förkroppsligats och fått huvudrollerna. Det är deras olika personligeter, styrkor och svagheter som vi får möta när de ger sig i kast med denna utmaning. Det är en föreställning om att våga tro på sin egen förmåga, sin fantasi, och om att samarbete stärker.

Den var lite läskig stundtals men framförallt rolig och tänkvärd. Fråga gärna barnen om deras starkaste minne från föreställningen.




bilden har vi denna vecka skapat diamanter. Att måla med vattenfärg är inte alltid så lätt och man behöver träna innan man behärskar tekniken. Då är diamanterna ett bra sätt att träna på just detta.

Att rita själva diamanten är också ganska kul och en bra övning då man ska vara noga och måtta centimetrar med en linjal. Strecken ska sedan målas starka, med lite vatten och mycket färg. Sedan tar man endast vatten på penseln för att lösa upp färgen och tona ut den mot mitten. Lämnar man mitten vit, ger det ett glimmande intryck.


NO - I dag har vi lärt oss om vad som händer med maten efter att vi svalt den. Hur våra tarmar fungerar och hur vi får ett ”bra” bajs!!!

Nästa vecka, v 10:

Mån: Idrott och sedan buss till Mjölby kl 9:30 för att se konserten ”Ett rymdäventyr” på Lagmansskolan.

Tis: Elevråd med rektor.

Ons: Biblan.

Tors: Kulturskolan kommer hit som en uppföljning av vårt besök och visar instrument.

NTA ”Fast eller flytande”.

Fre: Läsläxan förhörs. Kap 23 i ”Diamantjakten” och matteläxan, 2:ans multiplikationstabell lämnas in.

Trevlig Helg!

Önskar Helena, Maria och Jocke.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen