Hej!                          Normlösa 9/3-18

 

 

Måndagen började med idrott och sedan åkte vi till Kulturskolan för att se konserten ”Ett rymdäventyr”. Det var härliga och glada barn som spelade, dansade och sjöng på scenen.



Som en uppföljning av konserten kom Kulturskolan till oss i går där de tillsammans med några elever från vår klass spelade och sjöng några låtar plus att de berättade om instrumenten.

På lördag den 17/3 är det öppet hus på Kulturskolan kl 10-13. Då får man prova instrument, gå tipspromenad och ta en fika (gratis våfflor till barnen).


 

I matten fortsätter vi att traggla multiplikation!
I dag skickar jag hem den nya läxan till nästa fredag, 5:ans gångertabell.

 

bilden skapade vi denna gång ”fantasifiskar”. En del inspirerades av de exempelbilder som fanns i instruktionen, medan andra hittade på sin egen fisk. I fisken skulle fälten målas i olika färger och med olika material om man ville



 




NTA:n jobbade vi med flytande ämnen (vätskor). Sirap, matolja och schampo. Vi tittade på konsistens, hur de lade sig på ett vaxat papper, hur de kändes, hur de smakade (inte schampo!) och hur de blandade sig med varandra. Vi fick se hur sirap i matolja delade sig till små, små klumpar. Medan sirap i schampot försvann, alltså ”löstes upp”.

Vätskorna fick sedan tävla mot varandra i en rinn-tävling. Men först en hypotes såklart. Schampot i denna låda var väldigt vattnigt och barnen trodde därför att det skulle rinna ner först. Och det stämde! Även fast matoljan fick bra fart i början, hann schampot före när det väl började rinna.

 

I dag fortsatte vi med tema kroppen och lärde oss lite om hur våra nerver fungerar och att de hjälper och varnar oss för smärta, värme och kyla.

 

Eftersom barnen visar stort intresse för Melodifestivalen, hade vi en liten genomgång av låtarna som gått till final och som tävlar på lördag. Alla fick skriva på en lapp vilket bidrag de tror kommer att vinna. Av detta skapade vi ett diagram. Det visade sig att enligt denna klass kommer Samir och Viktor att vinna!


Nästa vecka, v 11:


Mån – idrott och musik 1-2.

Tis – Johanna på kurs, 1:orna hos oss. Lång dag till 14:30 med engelska och bild.

Johanna Davidsson kommer till matsalen och berättar för eleverna om sitt liv som äventyrare.

Ons – Johanna på kurs, 1:orna hos oss. Biblan.

Tors – NTA ”fast eller flytande”.

Fre – Läsläxan förhörs kap 24 i Diamantjakten. Matteläxan, 5:ans gångertabell lämnas in.

 

Trevlig Helg!

 

Önskar Helena, Maria och Jocke.


 

 












Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen