Andra veckan!


Hej!                                                    Normlösa 1/9-17





Veckan som gått har vi i svenska jobbat med meningar och med motsatsord.

I matten har vi repeterat de geometriska formerna och introducerat bråk.  De har också börjat jobba lite två och två med mattekluringar.

SO – Solen – vi har sett en film om solen och skrivit ner lite fakta.

NO – Barnen har fått fundera på och rita en bild av hur de tror att fjärilslarven de ska få kommer att se ut. Vi har pratat om vad vi vet om larver och vad vi vill veta om larver.

Bild – Vi har skapat mönster med linjal genom att dra raka linjer från kant till kant.

Teknik – Vi har sett en film, pratat och skrivit om det praktiska och det väldigt flitigt använda plåstret!
När vi känner oss lite trötta tar vi en paus med en dans till "just dance" eller går in i gympahallen för rörelse, avslappning eller massage. Efteråt orkar vi jobba lite till!

Övrigt:

Vi kommer att erbjuda läxhjälp på torsdagar 15-16. Anmälan görs på lapp ni får hem eller direkt till mig via mail. Vi delar in eleverna i grupper där varje grupp har sin läxhjälp ett visst antal veckor och sedan byter vi grupp. Om ni tackar ja är anmälan bindande och eleven förväntas vara på plats och ha sina läxor med sig.

Vecka 36: På måndag är det idrott på morgonen, ute om vädret tillåter.

 

Torpadagen, fredag 8/9, kl 8:00-13:00 Friluftsdag då vi går till Torpavallen där vi kör olika stationer och äter lunch från skolan. Bra skor att gå i, vattenflaska, frukt och ev en liten smörgås att äta när vi kommer fram. Läsläxan kommer därför bli till måndagen 11/9.

 

 Vecka 37: Skolfotografering, fredag 15/9 mellan kl 8:30-13:00

 

 Hör av er om ni undrar något!

 

 Hälsningar Helena

 
 
 
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen