Vecka 36





I tisdags 5/9 kom äntligen våra efterlängtade larver! Barnen har nu fått en egen fjärilslarv. Larverna bor i varsin liten burk med mat i och ett litet lufthål i locket. De har redan växt till nästan dubbel storlek efter bara några dagar. Vi har sett dem ömsa skinn och de har börjat spinna lite silkestråd. Det ser ut som spindelnät i burken. De kommer så småningom att spinna upp sig i locket och hänga där som puppa. Då flyttar vi dem till ett fjärilshus där de får ”kläckas”. Till fjärilshuset samlar vi lite växter och stenar och att äta får de sockervatten som de suger i sig med sin snabel. Vi studerar dem ett tag innan vi sedan släpper ut dem i det fria.
I NO:n läser vi fortsatt om stjärnor och på bilden har vi skapat en stjärnhimmel. Förskolan ska också arbeta i temat solsystemet och nästa vecka har vi blivit ombedda att gå upp till förskolan och berätta för barnen där vad vi vet om solar/stjärnor. De ska öva på varsin sak att berätta om eller visa upp.
Vår resurs i klassen, Oscar kommer att ha idrotten några veckor framåt. Det är roligt för barnen att ha någon annan än mig ibland och Oscar är en riktig atlet som ger oss ny kraft och inspiration i gympahallen.
I dag har vi varit i Torpavallen! Vi gick dit och åkte buss hem. På vägen dit gick vi en tipspromenad i sagornas tecken. De var tappra trots att det var en bit att gå och ganska kallt. I Torpa körde vi femkamp i blandade grupper och sen åt vi hamburgare. Mycket rörelse och frisk luft har det varit. Vi lär alla somna gott i kväll!
Vecka 37:
Läsläxan, kapitel 2 i "Diamantjakten" förhör jag på måndag 11/9.
Skolfotografering på fredag 15/9.

Önskar alla en trevlig helg!
Hälsningar Helena
 
 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen